Ordblind –
fra begrænsninger
til muligheder

Samarbejde med Albertslund Bibliotek

I 2023 er vi gået sammen med Albertslund Bibliotek om et spændende samarbejde med fokus på ordblindhed. Vi vil bidrage med vores mange års erfaring til at vejlede dig som ordblind, og dig som går med tvivlen.  Albertslund Bibliotek vil gøre biblioteket mere ordblindevenligt.

Samarbejdet vil blandt andet betyde, at du som ordblind vil få lettere ved at finde bøger, der passer til dine behov og niveau, hvilket kan være afgørende for at udvikle læselysten og læsefærdighederne. Der vil også være ordblindearrangementer, vejledning og inspirerende talks om livet som ordblind.

Albertslund Bibliotek ønsker at være et bibliotek for alle, og dette samarbejde med VVC er et stort skridt i den retning.

ORDBLINDETEST OG UNDERVISNING

Ordblindeundervisning for voksne (OBU)

Tilmeld dig ordblindeundervisning. Vi har små hold, hvor ingen bliver glemt.

Tag en gratis ordblindetest

Går du rundt og er i tvivl om, du er ordblind? Der er mange grader af ordblindhed. Tag en gratis test hos os.

Mød en ordblindevejleder på Albertslund Bibliotek

Kom op på Albertslund Bibliotek og bliv testet for ordblindhed. Hvis du går rundt og er i tvivl om, hvorvidt du selv eller nogen tæt på dig er ordblind, så kan du tage en uforpligtende snak med vores ordblindevejleder.

 

Vores ordblindevejleder vil derudover fortælle om ordblindetesten, ordblindeundervisning og konkret sparring i forhold til de muligheder, man har som ordblind.

I dag udgør ca. 7% af Danmarks befolkning ordblinde. For dig, der ikke har opdaget din ordblindhed, er det ekstremt hæmmende at begå sig i hverdagen. Så kom op og få en afklaring.

Pr. 1. januar 2023, den første tirsdag i måneden mellem kl. 14-16, sidder vores ordblindelærer klar på biblioteket, til at teste dig for ordblindhed.