Til dig, der er underviser

eller gerne vil være det

Lone Rytsel, der er skoleleder i Sandvig og har mange års erfaring med folkeoplysning fortæller om folkeoplysningens baggrund og muligheder. Folkeoplysning er udsprunget af fritidsundervisningen for voksne i en tidsalder, hvor der var behov for at voksne kunne indhente en viden som voksen, som de måske ikke havde fået som børn. I dag gives den mulighed mange forskellige steder, blandt andet VUC-Centre, sprogskoler og her på VVC i form af FVU og OBU, så nu er folkeoplysning noget andet.

Fællesskab, socialt samvær, underholdning, demokrati, medborgerskab, udvikling, underholdning og undervisning i en fælles interesse, og uden krav om eksamen og vurdering. Et sted hvor der er plads til alle i et ligeværdigt miljø. Folkeoplysning er mulighedernes land både for deltagerne og underviserne.

Kom og hør om, hvad indholdet kan være og hvem, der kan blive undervisere. Måske har du et emne, en ide, som du brænder for og gerne vil formidle til andre, så kan du blive underviser. Kom og hør nærmere. om hvordan. Blandt andet, hvad et AVG – Alment Voksenpædagogisk Grundkursus kan bruges til. Måske har du en interesse, som du gerne vil være sammen med andre, ligestillede om, så kom og bliv deltager. Du kan selv ønske, og VVC vil forsøge at opfylde dine ønsker.

Lone Rytsel oprettede VVC, og har stor viden om folkeoplysningens udvikling og er i dag skoleleder i en mindre folkeoplysende skole i Sandvig i Sydsjælland.